journaloes.punt.nl
Kijkwijzer
Omroepen mogen wel op hun tellen gaan passen, want de boetes voor het negeren van de Kijkwijzer worden stukken hoger. Nog steeds zijn ongeschikte programma's (voor kinderen natuurlijk) op een veel te vroeg tijdstip te zien op televisie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want oh-oh als kinderen geconfronteerd worden met sex, drugs en andere verderfelijke invloeden gaat het nooit de goede kant op.
Op de site van Kijkwijzer (http://www.kijkwijzer.nl) kun je in de database zoeken of een programma, film of DVD wel geschikt is voor je koter. Volgens de site komt er in Basic Instinct geen seks voor en is Turks Fruit een film die je pas vanaf je zestiende mag kijken (sommige afleveringen van dat vreselijke GTST zijn voor 12 jaar en ouder, maar de hele serie is voor zes jaar en ouder). Goed, de meningen over de classificatie zal wel verschillen. Het wordt vooral gebruikt voor prepuberale gevallen van rond de twaalf jaar. Als we vooral maar wijzer kijken, toch?

Reacties

K. op 18-02-2004 20:56

Die logo's zijn altijd zo onduidelijk, ik begrijp ze wel, maar of kinderen denken; He daar staat een spin, dus dat is angst, dus laat ik het maar niet kijken, dat zal wel niet goed zijn. Dat is toch niet realistisch!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl