journaloes.punt.nl
Een pittige vrouw
Een vrouw die pittig is, is meteen een bitch. Sterke vrouwen krijgen daarom minder kansen in de televisiewereld. TV-bazen schrikken terug van vrouwen met bagage.
 
"Mensen die over een sterke persoonlijkheid beschikken, zijn over het algemeen niet geschikt voor tv, vinden de mensen die over tv gaan", zegt de voormalige tv-recensent van de Volkskrant, Cornald Maas, in BLVD. Sterke vrouwen halen het bij de omroep volgens hem al helemaal niet. "Een vrouw die pittig is, is meteen een bitch (...). Bij een man is dat een meerwaarde." Ook uiterlijk speelt volgens Maas een grote rol. "Zompige vrouwen worden afgeserveerd, morsige mannen worden aan de lopende band uitgenodigd in voetbalprogramma's." Maas werkt zelf graag met vrouwen. "Behalve als ze een leidinggevende positie hebben." Op de vraag waarom niet, antwoordt hij: "Vrouwen maken op een gegeven moment hun emotie tot inzet van een tot dan toe zakelijke situatie."
(Bron: Stichting Vrouw & Media)

Reacties

zienderogen op 25-03-2004 19:03

Goh, wat stom! Die mannen zijn zeker weer bang voor sterke vrouwen. Bang dat ze gedomineerd worden. Bang voor tegengas. Bang voor kritiek. En vooral bang dat die vrowuen veel beter zijn!

anna op 25-03-2004 19:06

Het blijft lachen met die onzekere mannen. En dan klagen ze maar over vrouwen die hun emoties gebruiken. Waar ze natuurlijk bedoelen dat ze bang zijn door de mand te vallen, omdat vrouwen de waarheid vertellen als ze watjes tegenkomen.

journaloes op 25-03-2004 19:12

Hihi, Anna, je hebt de vinger waarschijnlijk op de zere plek gelegd. En kleinzerig zijn ze...

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl