journaloes.punt.nl
Jomanda spreekt
Na te hebben gezwegen en te hebben geschreven spreekt Jomanda weer eens;
 
VALKENBURG (ANP) - Het medium Jomanda spreekt weer. Na een half jaar zwijgen begon zij maandagavond om 21.00 uur weer te praten.
Tijdens een toespraak in de kapel van haar thuisbasis, het voormalige klooster Maria Vrede in Valkenburg, riep zij iedereen op met ingang van dinsdag elke dag om drie uur 's middags een minuut stilte in acht te nemen. Die stilte zet volgens haar een geestelijke bewustwording in beweging.
Op 5 september vorig jaar vroeg Maria haar volgens eigen zeggen om een half jaar te zwijgen. Zij hield haar mond vanaf de 29e september. "In dat half jaar heb ik leren luisteren en ervaren dat het fout dreigt te gaan met Nederland'', zei Jomanda.
"Nederland staat op de drempel van slavernij en onderdrukking'', vervolgde Jomanda. "Een moord wordt in dit land in een handomdraai gepleegd. Pim Fortuyn werd de kans ontnomen om de werkelijke boodschap, die er achter lag, vorm te kunnen geven. Bommeldingen worden als grap uitgevoerd, bezuinigingen met een glimlach aangekondigd, omdat de bedenker van dit idee geen pijn in de portemonee heeft. De media zijn steeds meer op sensatie belust en hen wordt geen halt toegeroepen. De eenheid is ver zoek. Mensen met allerlei wetten bang maken mag niet, bewustwording is beter.''
Zij zei nog niets te hebben gehoord over een aanklacht tegen haar. De Inspectie voor de Gezondheidszorg verweet Jomanda onlangs Millecam te hebben misleid door haar te zeggen dat zij geen borstkanker had.

Reacties

Peer op 30-03-2004 11:58

T was net zo lekker stil sinds dat Orakel uit Tiel der mond dicht hield.

rozebeer op 30-03-2004 15:07
weet je, ik zou best wel eens zelf een gesprek met haar aan willen gaan en dan een mening over haar vormen.
Je hoort verschillende verhalen en geluiden over Jomanda.
Van "ze is geweldig, ze heeft gezorgd dat mijn broer zijn achterneef weer kan lopen", tot inderdaad het verhaal over Millecam.
Ik zal haar wel nooit tegenkomen, maar ik zou het graag doen
journaloes op 30-03-2004 15:10
Misschien maar eens naar Valkenburg Rozebeer?
Ik weet niet wat ze allemaal probeert te bereiken met die stilte en dan weer het spreken. Wie zit daar nu nog op te wachten. Zijn er nog mensen die heilig in haar krachten geloven? Ik niet, ik ben en blijf sceptisch over het mens.
rozebeer op 30-03-2004 15:26
daarom wil ik graag eens met haar praten.
Om zelf een mening te kunnen vormen over haar. je hoort in de media zoveel voor en tegenstanders van haar dat je niet meer weet wat je moet geloven....
zienderogen op 30-03-2004 15:31

Dan ga je naar haar toe! Kun je eens ervaren hoe zij nou echt is. Ik begrijp die nieuwsgierigheid best wel.

journaloes op 30-03-2004 15:38

Hup, Rozebeer, in de benen; op naar het idyllische Valkenburg! Ga naar dat klooster en maak kennis met haar. Laat je meeven weten hoe het was en hoe ze echt is? (Stiekem wil ik dat best wel weten)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl