journaloes.punt.nl
Kittig
Een kittig pak?
Ik draag wel eens een kittig pak.
Zo zeg ik dat dan.
Heel veel mensen begrijpen dat niet.
Kittig?
Wat is dat?
'Flink en rap, vol beweging en vuur'
Dat zegt het woordenboek.
Ik vind het gewoon een leuk woord.
Kittig dus.
Dus draag ik af en en toe een kittig pak.

Reacties

op 25-03-2004 14:18

Kittig! Ja ik heb er eigenlijk ook nog nooit van gehoord? Is dat dialect ofzo? Of ander jargon?

journaloes op 25-03-2004 14:29
Kittig en Kek...
Volgens mij is kittig geen streekgebonden woord, Misschien wel afhankelijk van streek of bevolkinsgroep in welke context het gebruikt wordt. In Twente kijken ze er raar van op, in Rotterdam niet. Het is een leuk woord. Net als 'kek'. Er zijn toch wel mensen die dat kennen en wel eens een 'kek pak' aantrekken?
zienderogen op 25-03-2004 17:06

Ik ken die woorden wel degelijk! Niet dat ik ze vaak gebruik, maar ze klinken erg grappig. Misschien is het ouderwets om het te gebruiken, maar dat heeft juist wel wat. Net zo als het gebruik van 'gaaf' inplaats van die snelle woorden als lauw of vet enzo. 'Gaa'f klinkt lekker eighties.

rik op 16-08-2008 22:11
Volgens mij vergeet het woordenboek echter altijd dat het woord kittig ook een erotische tintje heeft. Het is niet alleen maar vurig, bewegend en rap; maar ook uitdagend en sexy volgens mij. ZO is er zelfs een bedrijf dat zijn naam aan het woord heeft verbonden; Sexshop Kittig zie link. Echter alle woordenboeken geven hier geen duidelijke verwijzing naar. Weet iemand hier meer over?
 
Met vriendelijke groet,
 
Rik Oogdrees
Freek de Nijs op 25-09-2009 23:59
Beste Rik,
 
Het klopt inderdaad dat er een erotisch tintje zit aan het woord kittig. Echter heb ik begrepen dat er vroeger in het derde Rijk van Hitler ook bepaalde officieren waren die werden aangekondigd met kittige. Hiermee bedoelde men mee dat deze officieren nooit buiten het boekje gingen. Een soort van mierenneukers dus
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl