journaloes.punt.nl
Rotterdam is cool
Wat is Rotterdam? Cool, jong en hip of arm, onveilig en zwart?
Rotterdam heeft de laatste jaren een slecht imago als de armste, de zwartste en onveiligste stad van Nederland. Maar daar gaat de stad wat aan doen. "Rotterdam is een A1-merk, is cool", zegt burgemeester Opstelten. De stad is niet zwart, maar kosmopolitisch.
"Ga eens zaterdagnacht om één uur op het Centraal Station staan'', adviseert burgemeester Ivo Opstelten. "Je ziet dan een file van jongeren uit de hele Randstad het station uitkomen, uit Den Haag, Gouda, zelfs helemaal uit Amsterdam. Jongeren willen hier uit, Rotterdam is jong en cool!''
(Bron: Trouw)

Reacties

op 26-03-2004 18:43

Ik vind Rotterdam vooral heel nieuw en groot, met al die hoge gebouwen en de Maas. Heel nieuw alles, dat komt natuurlijk door de oorlog.

Peer op 27-03-2004 08:15
Ik vind Rotterdam ook erg mooi, ik houd van brede wegen en Nieuwbouw, en heb daarom niks met Amsterdam.
In Brabant prefereer ik daaom ook Eindhoven boven's Hertogenbosch, als ik langs al die bouwvallen loop denk ik altijd wanneer gaat dat instorten. Heel cru zeg ik altijd: Oud gebouw foto van make,n archiveren, en appartementen complex er bovenop. Moet je niet te letterlijk nemen.
journaloes op 27-03-2004 11:39

Rotterdam is erg mooi. Ik zeg altijd dat je eraan moet wennen (moest ik ookooit namelijk; als boertje uit het oosten), maar dan ben je ook verkocht. Rotterdam heeft het gewoon. Ze zijn zo ontzettend bezig. Volgende week De marathon. Vanaf vandaag de tentoonstelling van de beste arcitect van Nederland (Rem Koolhaas) in de Kunsthal (zijn eigen gebouw) en zo kan ik wel even doorgaan.

anna op 27-03-2004 17:31
Als je in een redelijke buurt woont is het best wel uit te houden, maar als je op de markt een klap in je gezicht krijgt iedere keer als je de verkoper aankijkt omdat je hem iets wilt vragen, dan zoek je al snel een andere plaats uit.
Cool, kan best, maar Marathons en Tentoonstellingen zijn geen woonwijken en verpauperde buurten. Ik heb er gewoond, maar ik schrok de laatste keren dat ik terugkwam wel heel erg, hoeveel er veranderd was in mijn oude buurt en hoe niet leuk het er nu was geworden. En die mensen die er wel wonen hebben denk ik geen boodschap aan Marathons of Tentoonstellingen. Die willen graag schonere buurten en veiligere straten.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl