journaloes.punt.nl
Jezus
Er is nog steeds ophef over 'The Passion of the Christ'. Voornamelijk de martelingen worden als confronterend en gruwelijk ervaren. Nu dit weer:
Diverse kerken op Urk vragen de EO in een brief met zo'n 1800 handtekeningen om de film 'The Passion of the Christ' niet aan te kopen en uit te zenden. Initiatiefnemer J. Koffeman vindt dat de 'onmenselijke lijdensweg van Christus' niet door acteurs moet worden nagespeeld.
 
Lijdensweg. Hmmm. Dat wisten we toch allemaal? We weten toch dat Jezus is gemarteld en op een onmenselijke manier aan zijn eind is gekomen. Dat is geschiedenis. Het gaat er toch om het 'waarom' hij aan zijn eind is gekomen?
Als we het toch over gruwelijke martelingen hebben, waarom heeft niemand het over die 350.000 zeehonden in Canada? Geen Urkenaar die je daarover hoort. Hypocriet?
 

Reacties

J op 16-04-2004 15:11

welnee, de urkenaren zijn alleen niet zo goed georganiseerd. Hoeft doorgaan ook niet op zo'n eiland...

journaloes op 16-04-2004 16:06

Nee, daar hebben hun eigen wereldje en eigen normen en waarden. Lekker meuten over Jezus en zijn vrinden. Altijd gezellig 'op' Urk. (Oeh, ze worden echt boos als je 'in' Urk zegt.)

Henk op 16-04-2004 18:42

Of over het gedrag van ons mederlanders in de 21 ste eeuw. Lekker moorden in Irak!!

 
Peer op 17-04-2004 08:56

Sommige mensen blijven altijd op een eiland wonen, ook al is de omgeving ingepolderd. Ik wist trouwens niet dat ze tussen het coke snuiven door nog tijd hadden om naar de film te gaan. Raar volkje die Urkenaren.

journaloes op 17-04-2004 11:02

Och ja, Urk is net zo'n coke-dorp als Volendam een coke-en-haringzanger-stad is. De jeugd gaat helemaal naar de tering.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl