journaloes.punt.nl
Koning Pulp
Door weekblad Intermediair wordt succesvol televisieproducent Reinout Oerlemans (Eyeworks) als Koning Pulp bestempeld. De Bauers, Idols, De 10… – televisieproducent Reinout Oerlemans heeft een succes gemaakt van het ontwikkelen en uitmelken van programmaformules. Het is dé bedreiging van het Endemol-imperium: de charmanteboerenslimheid van ‘Arnie’.
Is Oerlemans niet gewoon heel erg slim en commercieel ingesteld? Lees het artikel en oordeel zelf.

Reacties

op 15-04-2004 13:44

Als Reinout Oerlemans Koning Pulp is, wat is Endemol dan? Of in dat geval John de Mol want Joop is louter met musicals bezig. En wat is SBS-productions dan? Jammer dat ze hem zo noemen, oke, niet al zijn programma's zijn even goed of leuk, maar wel slim. Goede timing en het bereikt een breed publiek. Logisch dat ze bij Endemol aan het zweten zijn....

rozebeer op 15-04-2004 15:00
een vriendin van me heeft een tijdje voor/met reinout gewerkt, en wat ik van haar verhalen opmaak is dat hij inderdaad erg commercieel is (of wel moet zijn)
alles draait toch om de kijkcijfers.
geen kijkcijfers is geen verkoop van de programma's.....
journaloes op 15-04-2004 18:54

Toch weet hij op een slimme de televisiemarkt in Nederland te bewerken. Commerdieel als-ie is en dat is hij.

rozebeer op 16-04-2004 01:20

tuurlijk loes, dat doet hij ook zeer zeker goed. Hij heeft met pulse een enorme goede zet gemaakt. Maar of hij voldoende kijkcijfers heeft gescoord is nog een tweede....

journaloes op 16-04-2004 09:13

Dat weet ik ook niet (was wel aardig programma; eigenlijk een concurrent voor Ivo Niehe). Echter is Oerlemans wel zo slim dat de Nationale IQ test internationaal is gegaan, hij heeft Kopspijkers nu aangekocht en dat gaat naar het buitenland. Nationaal gaat het ook goed. Wie heeft nou niet 'De Bauers' gezien?; ook van Arnie. (Sorry, ik blijf hem Arnie noemen...)

rozebeer op 16-04-2004 11:38
ik noem hem ook vaak Arnie hoor :)
Ik ben bij een opname van pulse geweest (via die vriendin), en heb daar natuurlijk Arnie bezig gezien. Hij is inderdaad erg serieus bezig met zijn vak. Hij heeft een enorme spanningsopbouw voor de opname, en als de camera's draaien zie je hem helemaal ontladen. Geweldig is dat.Van die vriendin hoor ik ook dat je hem vlak voor de opnames niets moet vragen, zeggen of wat dan ook. Een brok spanning....
Maar wat wil je, hij heeft toch een groot bedrijf, en moet wel zorgen dat zijn programma's worden verkocht aan de omroepen. En dan is Ivo Niehe wel een erg grote concurent. (of zou het andersom zijn, dat Arnie een grote concurent is/wordt van Ivo...)
journaloes op 16-04-2004 12:24

Ivo moet uitkijken voor Arnie. We kennen onderhand het kunstje van Ovo wel, met zijn ontzettende talenkennis en geslijm. Arnie is jong en de wereld ligt voor hem open. Wie had dat ooit kunnen denken van die blaag met dat flap-haar ooit in GTST?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl