journaloes.punt.nl
Zalig pasen
PRETTIGE PASEN EN
EEN GELUKKIG UITEINDE.
Nu klinkt dit bij Pasen nogal cru. We weten allemaal dat Jezus Christus aan het kruis is gestorven en dat hij met Pasen wonderwel weer opgestaan is uit de dood. Dus een prettig uiteinde betekent niets meer dan ‘een fijne dood, jongen!’.

Pasen is eigenlijk een raar feest. Het is weer net geen kerst, maar daar begint het steeds meer op te lijken. Tegenwoordig kunnen we kaarten sturen om een leuk Pasen te wensen aan onze dierbaren, vandaar de Paaswens aan het begin van dit stuk. Natuurlijk moeten we hierbij de Paastak niet vergeten. Daar hang je wat kuikens, eieren en ander gelig spul in en je huis is geheel in stijl. Daarbij nog wat leuke accessoires als servetten, kleden en andere gele troep en het feest is af.

Pasen is het feest van de wedergeboorte, althans in Christelijke kringen. Daarom is er geen mooier symbool dan een ei. Dus met Pasen kunnen we ons tegoed doen aan lekkere legbatterijeieren of scharreleieren. Echter eten we een ongeboren kwak op, hard –of zachtgekookt en daarmee heeft een abortus nog nooit zo lekker gesmaakt. Wel afgetopt met een snufje zout uiteraard. Om dit te compenseren vinden we in diverse winkels echte kuikens. Die zitten dan gezellig in zo’n ruftende kooi onder een rode lamp. U voelt hem al aankomen? Juist, dat heeft weer niets te maken met de wedergeboorte van Christus, maar alles met zijn vriendin Maria Magdalena. We weten allemaal wat haar beroep was. Wat moet de Paus hier wel niet van denken, onze Katholieke opa die pertinent tegen abortus en prostitutie is. Ach, hij spreekt gewoon weer het Urbi en het Orbi uit en bedankt ons land voor ‘die blumen’.

 

Reacties

Peer op 07-04-2004 20:34

Is een paar maanden een fav uitspraak geweest, En bedank voor die bloemen. Erg irritant voor de omgeving dat kan ik je verzekeren. : )

journaloes op 08-04-2004 00:32

Ja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Ach, ik ben benieuwd hoelang de Paus het nog kan zeggen.

sPAM op 08-04-2004 16:30

Paasdagen, om daar nou een kaartje voor te gaan sturen vind ik persoonlijk een beetje té, net zoals de 13 verschillende soorten eieren die de Albert Heijn verkoopt...

journaloes op 08-04-2004 17:07

Oh, ja die eieren; bizar! Dertien soorten scharreleieren (worden er nog wel ordinaire legbatterij-eieren verkocht?). Scharreleieren zijn ook niet zo verantwoord als we allemaal denken, het is echt niet zo dat die kippies rond kunnen huppelen. Dat is alleen bij biologische eieren, geloof ik.

Peer op 08-04-2004 17:23

Was gisteren nog een stuk van op de televisie dat er overal maar een keurmerk opgeplakt wordt terwijl dat allemaal niets voorstelt. Is geen controle op, op keurmerken.

journaloes op 08-04-2004 17:53

Dat geloof ik ook. Consumenten zijn wat dat betreft ook veel te goedgelovig. "Oh, het staat op dat het milieuvriendelijk is, oh het is diervriendelijk, blabla" en ze kopen het in de veronderstelling dat het goed is. Dat is vaak niet zo.

Peer op 08-04-2004 18:44

Nope is alleen marketing, noem het maar bio of eco dat verkoopt ook erg goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl