journaloes.punt.nl
Uitbreiding EU

"Met bijzonder grote vreugde en een gevoel van voldoening en verwachting heet ik U en Uw landgenoten van harte welkom in de Europese Unie.''

"Deze dag - 1 mei 2004 - is voor heel Europa van historische betekenis. Het is een dag van hoop, waarnaar velen met verlangen hebben uitgezien. Hiermee wordt een grote stap voorwaarts gezet op de weg naar de eenwording van Europa. Mijn regering ziet er naar uit om nauw met Uw regering samen te werken aan een gemeenschappelijke toekomst van een vrij, vreedzaam en welvarend Europa.''
 
(Koningin Beatrix heeft zaterdag de tien nieuwe landen die toetreden tot de Europese Unie een telegram gestuurd. Daarin verwelkomt ze de regeringen en de burgers van die landen in de Europese Unie en hoopt ze op een nauwe samenwerking.)

Reacties

Peer op 02-05-2004 15:28

Ik ben benieuwd wat de gevolgen op de lange termijn zijn, en dan vooral op de arbeidsmarkt. Trouwens ik ben ook wel benieuwd hoe het gaat in de agrarische sector, Nederlandse boeren volgens strenge, dure regels producerend, tegen goedkoop gif, fosfaten strooiende oostblok boeren.

journaloes op 02-05-2004 23:26

Het kan zeker gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in ons land en voornamelijk in de agrarische sector. Derhalve gaat het wel om werk wat 'wij' niet willen doen (aspergesteken bijvoorbeeld). Daavoor worden altijd Polen gehaald. En dat kan vanaf nu nog makkelijker.

Peer op 03-05-2004 16:00
Yep Polen geven er niets om of zeiedere dag 15 - 16 uur moeten werken, die zien alleen euro's dat ze zichzelf op de lange duur de ziektewet in werken interreseert ze niets. Boeren moeten niet meer beplanten als dat ze kunnen oogsten ze hebben maar weinig werk dat het gehele jaar door gaat. Enkel seizoensarbeid, en daar zijn inderdaad weinig mensen voor te vinden. Ik vind dat het probleem vandie boer moet hij maar beter nadenken hoe hij mensen voor langere tijd aan het werk kan houden.
journaloes op 03-05-2004 18:22

Daar moet het ministerie van LNV ook goed over nadenken, maar ook het Europese parlement. Die bepalen namelijk een hele boel, wat uiterst bepalend is voor de agrarische sector.

Kermit op 05-05-2004 16:48

Vreemd. Ik daht dat de telegraaf in Nederland was afgeschaft...

journaloes op 05-05-2004 18:08

Tsja, een telegram is natuurlijk hopeloos verouderd. Beatrix hanteert het communicatiemiddel nog steeds blijkbaar.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl