journaloes.punt.nl
Wei Wei Hu
"We doen er alles aan om haar op een zo verstandige en professioneel mogelijke manier op te vangen gezien de traumatische ervaring die ze heeft meegemaakt".
 
De gijzeling van het 13-jarig Nederlands meisje Wei Wei Hu in het Duitse Münster is voorbij.

Reacties

journaloes op 02-06-2004 17:12
WeiWeiHu in Jeugdjournaal!:
HILVERSUM - Het NOS Jeugdjournaal is woensdagavond in zijn geheel gewijd aan de 13-jarige Wei Wei Hu. Het meisje werd anderhalve week geleden in het Gelderse Rekken ontvoerd door een tbs-patiënt. Wei Wei Hu is woensdag voor het eerst weer naar school gegaan. Het Jeugdjournaal was daarbij en sprak uitgebreid met de tiener.
Ze vertelt in het vraaggesprek openhartig over haar ervaringen tijdens en na de ontvoering. Het meisje uit Eibergen, zo blijkt, is tijdens de veertig uur durende gijzeling heel bewust in gesprek gebleven met haar ontvoerder. Ze wilde niet in paniek raken en heeft heel veel tegen hem gepraat, aldus het Jeugdjournaal. Bij de ontknoping van het drama wist ze de gijzelnemer te overtuigen zijn mes weg te gooien. Het gaat volgens de redactie van het Jeugdjournaal naar omstandigheden goed met Wei Wei. In overleg met haar familie en begeleiders van school en slachtofferhulp, heeft ze besloten om één exclusief interview te geven, aan het Jeugdjournaal. Na dit gesprek wil ze de zaak laten rusten en zich verder richten op de toekomst.
(Nu.nl)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl