journaloes.punt.nl
Zielenpoot
 
Wat hebben wij nou voor een premier?
Jan Peter Balkenende.
Wat een naam en wat een figuur.
Aanleiding voor veel.
 
Bij zijn aantreden als fractievoorzitter van het CDA was er vanalles aan de hand. De ene saaie uitgezakte lul stapte op en een andere korfballer kwam in zijn plaats. Balkenende. Klinkt als een stoffige naam. Echt iets voor de kneuterpolitiek van het CDA en Nederland. Charisma, laat ons niet lachen. Hij zal balken ende strekken. Zo klinkt die naam, als een strofe uit een middeleeuws sonnet. Niet liederlijk, maar houterig. Maar goed, wat is een naam? Eerst bidden en dan werken. Ora et Labora. Zal God toekijken en ingrijpen? Het CDA is een beetje aan het strompelen. We blijven draaien en tollen. Kneuteren. Bollenpolitiek. En in de rest van de wereld? Ach, gut, daar gebeurt ook wel erg veel. Het blijft ook wel een apart figuur, die JP. Kunt u het zich voorstellen, Balkenende als mens? Ja, natuurlijk wel, maar ook als mens die de liefde bedrijft? Naar het schijnt was Jan Peter groot fan van het programma ‘Neuken doe je zo’. Ziet u hem al denken? "Oh, heet dat beffen?" Sommige mannen blijven het ontkennen, maar masturberen is nou eenmaal een primaire behoefte. Meer dan eens trakteert de man zichzelf op seks uit het vuistje. Nu is dit helemaal niet vreemd of raar, maar wel als we denken aan een gruizige Jan Peter Balkenende met zijn lid in zijn hand. "Ik hou van stabiel en zekerheid", tsjak-tsjak "Ik hou van stabiel en daadkracht", tsjak-tsjak.
 
Wat is hij nou, die premier van ons?
Aanleiding voor hoon en spot.
Aanleiding voor dolenthousiaste bejaarden en kantklossers.
Een Christen, dat zeker.
Iemand die prat gaat op normen en waarden.
Moraalridder eerste klas.
Prachtig kapsel overigens.
En een zielenpoot?
Dat letterlijk.
Misschien figuurlijk.
Dat is aan u.
Marloes Wardenier

Reacties

ton op 15-09-2004 18:24

Zielenpoot? Doet mij denken aan een homofiele doninee of priester...

journaloes op 16-09-2004 10:41

Mij aan een man met een ontstoken voet en die daarover moest uithuilen in het ziekenhuis. ieder normaal mens zou naar de huisarts gaan.

Annette op 20-09-2004 12:19
Als hem nu maar niet gaan verwennen in het ziekenhuis want dan gaat die nog meer bezuinigen, als ze slim zijn gaan ze hem extra slecht behandellen niet te slecht maar nog iets slechter dan het al is (kan dat eigelijk?) ik bedoel niet dat het personeel het slecht doet want ze werken heel hard in de zorg!
Annette
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl