journaloes.punt.nl
Verwarrend
Het wordt ondertussen wel erg verwarrend in televisieland allemaal. Hoe noemen we het? Ruis? Of een kink in de kabel?
 
Onlangs bleek dat de NPS, u weet wel die publieke omroep die wel eens wat aardige dingen weet uit te zenden, het toneel moet verlaten. Dag Pino, dag Tommie, dag Andere Tijden, dag Jurgen, dag allemaal. Succes met leuren bij die andere trutten van de publieke omroep. En bedank Medy maar. Namens ons allen.
 
Ondertussen wringen de verzuilde mannetjes en vrouwtjes in Hilversum zich in bochten om hun fantastische programma’s te behouden. Hierin gaan ze zo ver dat zelfs de nationale veteranendag integraal uitgezonden werd. Medy heeft vast genoten, want het was educatief tot en met! Trouwens, Lingo weet hoe het moet. Al jaren staat dit programma op de eerste plaats voor mensen die willen integreren en daar maken ze nu ook dankbaar gebruik van. Gezellig amusement staat wel op de kaart.
 
John de Mol heeft her en der coryfeeën weggekaapt en gaat met Talpa voor een wervelwind zorgen op de Nederlandse televisie. Dat denk hij niet, daarvan is de tycoon overtuigd. Daarvoor heeft hij zelfs Rolf Wouters uit de goot getrokken en opgepoetst met –jawel- een tandenborstel. Talpa heet de zender nu, Tien mocht niet van SBS. Het was niet origineel. Nee, natuurlijk niet! Ene J. van de Ende had ooit de zender TV Tien. Maar dat is al zo lang geleden, de gemiddelde SBS-er w eet dat natuurlijk niet meer.
 
Studio Sport is straks Studio Sport niet meer. Geen voetbal meer, geen Humberto Tan in elegante modieuze combinaties en geen Jan-Joost van Gangelen die het plafond raakt. Hoe moet dat nu op zondagavond? Gewoon afstemmen op Talpa lijkt het devies. Dan maar niet integreren met Tom Egbers of Mart Smeets. Die gingen onderhand ook wel vervelen.
 
Een paar jaar geleden heette Yorin nog Veronica, maar door getrut en getouwtrek met de vereniging was Veronica even verleden tijd. De zender wilde toen heel graag ME gaan heten. Daar werd dan ook goed wat geld tegen aangegooid. Echter was ME ook niet goed, zeker omdat een kledingboer in Nederland HIJ/ZIJ daarvoor al WE had gedoopt. Yorin werd het dus. You’re in! Een zender met porno? Veronica ging hokken met SBS en mag nu ook weer lekker pulp uitzenden. Het leek een goed einde te hebben. Maar nu is ook Yorin dood. Althans de televisiezender. Die doet het niet zo goed. Dus werd de superoriginele naam RTL 7 bedacht. En dat kan ook weer niet volgens een gezellige commerciële zender uit Rotterdam, die naar de naam RNN 7 luistert. RNN lijkt bijvoorbeeld ook helemaal niet op CNN of BNN. En ze hebben wat raspaarden op stal hoor daar. Wat te denken van Inge de Bruijn, Marijke Helwegen en Kelly? RNN 7 wil landelijk met deze paradepaardjes en willen dus niet dat RTL 7 gaat bestaan. Wie wil er nou in 7 sloten tegelijk lopen?
 
Ach, en de kijker? Daar gaat het natuurlijk allemaal om. Volgt u het nog?

Reacties

bliss op 30-06-2005 10:37
ik zap en omcirkel dingen in de tv gids, daar zal niets aan veranderen. fijn stukje, fijne lettergrootte ook.
Peet op 30-06-2005 12:50
Ik wacht gewoon wel lekker af. Er is toch al niet zoveel op teevee.
radical op 01-07-2005 19:53
Ik vind het aan de ene kant terecht, geen leden geen bestaansrecht. Aan de andere kant vind ik het wel jammer want juist omdat ze geen leden hadden konden ze lekker hun eugen gang gaan. Prem time, Raymann is laat, waren bijna de enige programma's die ik af en toe een keer meepikte op de televisie. Ik ben namelijk niet zo'n televisie kijkert, meer een internetmannetje. Dat sport naar de commercieelen gaat vind ik niet zo erg, als er een markt voor is waarom niet. Ik ben alleen bang voor domme sms spelletjes ala sbs. Je ziet een speler alleen op de keeper afrennen, in eens een onderbreking sms 4000 ja als je denkt dat hij scoort sms 4000 nee als je denkt dat hij mist.
 
Ben trouwens wel benieuwd naar Talpa's programma aanbod.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl