journaloes.punt.nl
Slagveld
Een acute terreurdreiging. We hebben er mee te maken. Vrijdag was het een klein slagveld op het Binnenhof. Alles was hermetisch afgesloten, alsof het de Amerikaanse ambassade was. (U weet wel, die lelijke bunker even verderop in Den Haag.) Men sprak over een zorgelijke situatie, een grimmige sfeer en dreiging. Terreurdreiging. Die was voor een deel afgenomen toen Samir A. en zijn maten opgepakt waren. Voor de zoveelste keer, maar och, hier gaat het credo ‘niet geschoten is altijd mis’ ook op. Inmiddels worden nog meer politici dan de gebruikelijke twee beschermd. Wouter Bos en Femke Halsema hebben een heus beveiligingshuisje voor hun deur staan. Dat moet je ook maar eens meemaken in je leven. Die beveiliging is allemaal preventief. Want ja, je weet maar nooit.
 
Dat kleine slagveld op het Binnenhof had ook wel iets weg van een film. Het leek spannender dan dat het in feite was. Een schril contrast met dat andere slagveld waar we deze week mee geconfronteerd werden. De Smurfen werden bruut afgeslacht door bommen en babysmurf bleef huilend achter. Overal blauwe ledematen, dood en verderf. Natuurlijk is dit pure fictie, want Gargamel is echt niet zo snugger dat hij explosieven kan bouwen. De gruwelijkheden in Smurfenland moeten Belgen aanzetten om lid te worden van Unicef. Tsja. De volgende keer laten ze Suske het hellevuur betreden en een zelfmoordaanslag plegen ergens in de wrede tekenwereld.
 
Een ander slagveld was er ook deze week. Op sportgebied dan. Nederland heeft zich met zeer aansprekende resultaten geplaatst voor het WK volgend jaar. Let wel: aansprekende resultaten op papier, want het zag er soms niet uit. En zeker niet afgelopen woensdag, waar Macedonië het onze jongens wel erg moeilijk heeft gemaakt. Voetbaldwergen bestaan niet meer en ene Marco van Basten heeft gelijk gekregen.

Slagvelden zijn er overal ter wereld. In Roemenië en Turkije worden er aan de lopende band kippen en andere gevleugelden geëxecuteerd, omdat de vogelgriep uitgebroken is. Wederom een zorgelijke situatie. Zeer zorgelijk eigenlijk. En ja, natuurlijk Pakistan, waar een aardbeving hele dorpen en al 38.000 levens heeft verwoest. Dat is pas een slagveld. Daar hoefde geen dreiging aan te pas te komen. De natuur deed haar werk.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl