journaloes.punt.nl
Herfstdepressie
Herfstdepressie
 
Afgelopen week begon de maand november. De één na laatste maand van 2005. De wintertijd ging in en het donker doet vroeg zijn intrede. Reden genoeg om een heuse herfstdepressie te krijgen. Al die treurige neervallende bladeren, kale bomen, regen en kou doen ook vrolijk mee. Waar het niet dat het af en toe lente leek.
 
Moord en doodslag
 
November 2004 begon bruut en dat werd dit jaar herdacht. Natuurlijk, want zulke dingen mogen we nooit vergeten. Ook onze premier mocht zijn woordje doen. En wat voor een woordje, het sloeg echt de spijker op zijn kop. JP schudde als vanouds weer wat clichés uit de mouw en bleef daar zelf ook nog heel ernstig onder. Wat wil je ook, met al die onlustgevoelend in de samenleving?
 
Moord en doodslag was wel het thema van deze week. Aan de lopende band werden mensen uit de onderwereld vermoord. Onderwereld is een ander woord voor de georganiseerde misdaad of topcriminaliteit. Dat betekent dat wij mensen op het rechte pad de bovenwereld bewonen, dat er ongeorganiseerde misdaad is en dat er ook minder goede criminaliteit is.
 
Dat dreiging aan de orde van de dag is hebben we ook weer mee mogen maken. Twee mannen in jurken met een Arabisch uiterlijk deden nogal verdacht in de trein. Het resultaat was een compleet ontregeld treinverkeer en opgefokte politici. Tsja, het treinverkeer kon nog niet echt ontregelen, omdat de herfst nog niet echt van de grond gekomen was. In plaats van bladeren op het spoor nu twee jurken in de trein, het is om het even.
 
De ruit van Rita
 
We kunnen het weer bestempelen met zo’n fijn cliché; het is een zorgelijke situatie. De grote redder in nood kan wellicht wat licht in de duisternis werpen. Peter R. deed heeft van de week alle mysteries rondom zijn politieke aspiraties opgeheven. En hert belooft veel goeds. Zelfs de zuurpruimen van het Binnenhof zijn enthousiast, let wel; uiteraard gematigd. Peter R. staat in de peilingen al op 3 zetels, maar dat is slecht een reconstructie. Om straks hoge ogen bij de verkiezingen te gooien heeft u wel een verdomd goed alibi nodig om niet op onze nationale detective te stemmen.
 
Niet alleen de PRVD bracht Den Haag in vervoering, ook de ruit van Rita deed stof opwaaien. Eerst zou die beschoten zijn, later bleek dat weer niet zo te zijn. Wat er nou precies is gebeurd moet later blijken. Dat vraagt om opheldering! Heeft Rita een stille aanbidder die met steentjes haar uit het raam probeerde te lokken? Is er een suïcidale vogel met terminale vogelgriep niet tevreden met zijn uitzetting? Of was het diegene die ze vroeger versloeg met knikkeren nu heel erg uit op wraak? Misschien kan Peter R. wel even uitvogelen wat er nou precies gebeurd is.
 
Onlustgevoelens
 
Onlustgevoelens zijn er niet alleen in Nederland. Eén van ’s wereld mooiste steden gaat er onderhand kapot aan. Eerst waren de voorsteden aan de beurt, inmiddels is het geweld doorgedrongen in het echte Parijs. En eindelijk lijkt er wat te gebeuren. Chirac wil dat de openbare orde en veiligheid hersteld wordt. Na 850 arrestaties zullen er dus andere maatregelen volgen.
 
Inmiddels is het wel een beetje herfst geworden. En met alles wat deze eerste novemberweek gebracht heeft mag die depressie ook wel een beetje toe gaan slaan.

Reacties

[diedjee!] op 07-11-2005 17:24
En als dat allemaal niet genoeg is, ben ik deze maand ook nog eens jarig...
F. op 09-11-2005 23:26
Heel somber zo'n verjaardag.
journaloes op 10-11-2005 22:58
Ach, we moeten het juist niet zo somber inzien.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl