journaloes.punt.nl
Dunne ijzers
 
Morgen gaan ze van start. De Olympische Winterspelen van 2006. In Turijn. We schijnen er niet zo warm voor te lopen. Of eigenlijk worden we niet warm of koud van. Want we denken niet groots te gaan oogsten op het gladde ijs. In feite zijn de Winterspelen voor ons eigenlijk een schaatswedstrijd van twee weken, waar toevallig ook nog wat omheen gesport wordt. Met die andere sporten hebben we dan ook weinig, het gaat om de trots van de Lage Landen; het hardrijden op de schaats. Oftewel: schaatsen. (Er wordt ook op andere manieren geschaatst, u weet wel; met die kittige glimmende pakjes en vrolijk lachende mensen op van die hard dreunende muziek.)
 
Doordat een aantal Amerikanen, Noren en Duitsers (en die Italiaan) wat roet op het ijs hebben gegooid is onze hoop in bange dagen verloren gegaan. We zien het dus niet zitten. Helaas kunnen we niet uitwijken naar andere spannende gebeurtenissen als het rodelen, de skeloton of curling. Dus we moeten wel kijken.
 
Nederland heeft in Turijn voor een klein beetje opschudding gezorgd, door een dag voor de opening te reppen over de dunne ijzers. Het gaat maar om een millimeter, maar daardoor kan men wel harder schaatsen is gebleken uit onderzoek. Het beetje opschudding moet bij de andere schaatskampen voor onrust gaan zorgen. Dat is wel leuk van onze ploeg. Bovendien is het ook wel een aardige bijkomstigheid dat we op het thuisfront ook even wakker geschud zijn en er wat meer warm voor gaan lopen. Hoop is wedergeboren.
 
Medailles zullen we wel winnen. Hoeveel is de grote vraag. Misschien een idee om ook eens naar die andere sporten te kijken? (Goed, het rodelen mag u best overslaan, tenzij u het grappig vind om Duitsers in strakke, glimmende pakjes, heel hard naar beneden te zien sleeën.) Niet omdat daar medaillekansen voor ons liggen, maar omdat het best bekoorlijk is om ernaar te kijken.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl