journaloes.punt.nl
Zwieren op glad ijs
 
Het nieuwe televisieseizoen is van start gegaan en met veel bombarie kunnen we weer zeggen. Vorig jaar hield de lancering van Talpa de gemoederen meer dan bezig, dit jaar gaat het om kunstschaatspraktijken. De ene commerciële zou het idee van de andere gepikt hebben. Deze ruzie laait zo hoog op dat iedereen blijkbaar vergeet dat het originele idee helemaal niet in Nederland is geboren. Natuurlijk niet. Want in Nederland lopen we niet warm voor ijsdansen, we kunnen het niet eens. Onze vrienden uit de UK hebben een voorliefde voor het corny (maar vergeet niet: ook vernuftige) ijsdansen en hebben daar een behoorlijke televisieshow omheen gebouwd. En die show zorgt voor behoorlijk wat kijkers. Na het succes van het net zo tuttige ‘Dancing with the Stars’ (jawel, ook weer gepikt van de Britten) kon het gezwier over het ijs ook niet achterblijven. Want hé, daar blijven ook weer behoorlijk wat mensen voor thuis en dat brengt alleen maar weer lekker veel geld in het laatje.
Het eerste weekend van beide shows is achter de rug en SBS6 blijkt de winnaar. Dat is ook niet zo gek, want slinks als ze zijn, waren ze toch lekker eerder met het uitzenden van de show. Echter is het wel vreemd dat we eind augustus al getrakteerd worden op ijs. Het langebaanschaatsen is nog lang niet begonnen, het is nog niet koud buiten (die regen mag overigens potdomme wel echt een keer ophouden) en is het nog niet chagrijnig donker om zes uur ’s avonds. Nee, augustus is natuurlijk een perfecte maand voor de start van zo’n winters en behoorlijk kneuterig programma. Ach, er kijken genoeg mensen naar, dus de heren commerciële omroepbazen zullen we niet horen klagen.
En gebeurt er verder nog wat in televisieland? Mwah, de publieke omriep heeft weer eens alles omgegooid en gaat nu voor zenderidentiteit of zoiets, dus wellicht een idee om een gids door te bladeren om te ontdekken waar dat ene programma nou gebleven is. Erg verwarrend allemaal. Dan is het ook nog wachten tot de transfermarkt weer sluit, als die al niet gesloten is, want voor de start van het nieuwe seizoen wordt er weer vrolijk heen en weer gehipt tussen de omroepen. Nee, en dat gaat niet om het geld, hoor, daar vergist u zich in. Het is een uitdaging. En hierbij maakt het geen ene donder uit of het een voetballer is die het zijn bek uit wurmt, of een omhooggevallen presentator die het krakeelt. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Glad ijs, ach ja, weer zo’n cliché. Er is eigenlijk maar één paar die ik graag over het ijs zie zwieren en dat zijn Carla en Frank van Putten.

Reacties

op 30-08-2006 11:03
Ik wist niet dat ze Carla en Frank van Putten heetten, maar ik vond ze altijd erg grappig!
journaloes op 31-08-2006 23:13
Weer wat geleerd dus! Grappig zijn ze, hè? Vooral zoonlief van Putten met zijn brede bek.
assas op 22-01-2010 09:53
Many female stars are the fans of <a href="http://www.famousbrandbag.com/Chanel/c25/index.html">Chanel Handbags</a>,but I like <a href="http://www.famousbrandbag.com/Hermes/c39/index.html">Hermes Handbags</a>.Only celebrities use the <a href="http://www.famousbrandbag.com/Tiffany-&-Co-Tiffany-Cuff-Links/c109_114/index.html">Tiffany Cuff Links</a>.Most men like wearing <a href="http://www.famousbrandbag.com/True-Religion-Jeans/c144/index.html">True Religion Jeans</a>.This winter,as a fashion person,you have to own a pair of <a href="http://sell-ugg.com/UGG-Ultra-Tall-5245/c12/index.html">UGG Ultra Tall</a> boots.
affliction clothing op 21-04-2010 22:07
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl