journaloes.punt.nl
Morgen
 
Morgen is het 11 september. Vijf jaar geleden veranderde de wereld in die ene dag, in die paar seconden, minuten en uren. Vandaag is het vijf jaar geleden dat mensen het nog niet hadden meegemaakt. Dat mensen gewoon hun dingen deden zoals altijd. Niet alleen in New York, maar over de hele wereld. Mensen werkten, sliepen, aten, deden boodschappen, hadden seks, lieten hun hond uit, keken televisie, reden in een auto of op een fiets, deden de was, maakten ruzie om niets, verschoonden luiers, liepen doelloos rond en ga zo maar door.
Vijf jaar, in die periode kan heel wat veranderen. In die vijf jaar zijn er oorlogen geweest, de natuur liet zich van haar allerslechtste kant zien, er zijn mensen vermoord en de wereld is vooral harder geworden.
En nu? Doe we onze gewone dagelijkse dingen nog? Natuurlijk. We moeten wel. Morgen staan we even stil, maar waarom ook niet vandaag? Op 10 september 2001 wisten sommige mensen nog van niets of ze wisten alles. Ze zouden gewoon naar hun werk gaan, ze zouden en vliegreis maken, ze zouden een vliegtuig kapen.
Nog één nacht slapen en het zou allemaal anders worden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl