journaloes.punt.nl
Eredivisie Vrouwen
 
Vrouwenvoetbal. Spreek het maar eens uit alsof u Jan Mulder bent. Goed articuleren en die klemtonen extra dik benadrukken. Vrou-wen-voet-bal. Dan klinkt het net zo beladen als veel mensen denken. Terwijl dat niet nodig is. Want voetbal is een populaire sport onder vrouwen. En nee, dat zijn echt niet allemaal manwijven, potten of vliegdekschepen, maar ook lekkere wijven, huppelkutjes en barbies. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat er ook vrouwelijk Talent rondloopt op de voetbalvelden.
De KNVB (altijd zo'n statig mannenbolwerk) wilde wel eens gaan onderzoeken hoe een Eredivisie voor vrouwen eruit zou moeten zien. En wat blijkt: het kan best en er zijn al grote clubs die interesse hebben getoond. Voetbal is oorlog en van oorlog wordt men rijk.
Nee, nu moet u niet gelijk meesmuilend gaan denken dat het niets wordt en dat het maar een slap aftreksel is van het echte werk. U krijgt er ook wat voor terug. Mooie slidings, prettig doelpunten, een extra Ajax-Feyenoord, weer eens andere nabeschouwingen en analyses en nog meer sport op televisie. Dan klinkt het ineens niet meer zo raar, niet?

Reacties

martensmening op 05-02-2007 01:05
Ik geniet als ik die logjes van jouw lees,
en zo ook nu over vrouwenvoetbal ook al
ben ik niet zo`n veldloper, als ik de zin lees
waarin jij een beschrijving geeft namelijk
(dat zijn echt niet allemaal manwijven, potten
of vliegdekschepen, maar ook lekkere wijven,
huppelkutjes en barbies.) nou dan wil je toch
echt geen match meer missen hihi.
 
Groetjes
journaloes op 08-02-2007 00:02
Ha, ze hebben al een trouwe kijker gescoord!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl