journaloes.punt.nl
Kringgesprek
 
Maandagochtend gaan heel wat kinderen in een kring zitten. Enthousiast vertellen ze wat ze in het weekend hebben gedaan. Vaak zijn ze naar opa en oma geweest, ze hebben natuurlijk gespeeld en ook mochten ze later opblijven. Heel simpel allemaal. En leuk dat ze het vinden. Ik zie mezelf nog zo zitten in zo’n kring. Ik kon vaak niet wachten om mijn verhaal te vertellen. Soms duurde het heel lang voordat je aan de beurt was. En toen, en toen, en toen eindelijk kon ik het verhaal delen met mijn medekleuters.
 
Grote mensen gaan niet in een kring zitten en grote mensen vertellen al helemaal niet enthousiast wat ze gedaan hebben. Vaak scheppen ze op, om niet al te suf over te komen of dreunen ze plichtmatig een rijtje op met de al dan niet burgerlijke activiteiten die ze ondernomen hebben. Terwijl ze eigenlijk net al kinderen het heel leuk gehad zouden kunnen hebben. Misschien zijn ze ook bij opa en oma geweest en misschien mochten ze ook wel later opblijven. Waarom zijn dat soort zaken ineens niet meer spannend als de kindertijd voorbij is.
 
Vrijdagmiddag kijken heel wat mensen reikhalzend uit naar het weekend. Kinderen èn grote mensen. We mogen uitslapen, spelen, laat opblijven, naar familie, gekke dingen doen met vrienden, de stad in en wat al niet meer.
 
Het is wel een beetje gek als grote mensen in een kring gaan zitten op een maandagmorgen. Maar eigenlijk zouden ze het eens moeten doen. Wel netjes op je beurt wachten!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl